ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ιστορία του ελαιόδεντρου ξεκίνησε πριν από 7000 χρόνια. Τα ελαιόδεντρα μεταφέρθηκαν στον Ευρωπαϊκό Μεσογειακό χώρο από Φοίνικες εμπόρους. Με αφετηρία την Ελλάδα, ταξίδεψαν στη συνέχεια στην Νότια Ευρώπη έτσι κατάφεραν να φτάσουν σε χώρες όπως την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Καταρχήν όταν μιλάμε για Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο μιλάμε για ελαιόλαδο με οξύτητα χαμηλότερη από 0,8% το οποίο είναι υψηλής διατροφικής αξίας και έχει μια δροσερή, ζωηρή γεύση και οσμή.

ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε Βιταμίνη Ε, σε μονο-ακόρεστα λιπαρά και σε άλλα σημαντικά δευτερόντα συστατικά που προκαλούν αύξηση της οξείδωσης των λιπιδίων. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά (πχ πολυφαινόλες), το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της ‘κακής χοληστερόλης’ (LDL) και να προσφέρει μια καλή αναλογία μεταξύ της HDL και της LDL.