ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ‘ΚΑΛΗΣ’ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗΣ (HDL)

Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε Βιταμίνη Ε, σε μονο-ακόρεστα λιπαρά και σε άλλα σημαντικά δευτερόντα συστατικά που προκαλούν αύξηση της οξείδωσης των λιπιδίων. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά (πχ πολυφαινόλες), το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της ‘κακής χοληστερόλης’ (LDL) και να προσφέρει μια καλή αναλογία μεταξύ της HDL και της LDL.

Πρόσφατες έρευνες στο Κέντρο Ελαιολάδου UC Davis επιβεβαιώνουν πως δύο κουταλιές της σούπας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου την ημέρα είναι αρκετές για να βελτιωθεί το επίπεδο λιπαρών και λιποπρωτεϊνών (LDL, VLDL, HDL) στο αίμα.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ – ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ – ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ

Η κατανάλωση Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου είναι συνδεδεμένη με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής, καθώς περιέχει υψηλά ποσοστά σε φαινόλες, τοκοφερόλες, χρωστικές ουσίες, τριολεΐνες, σκουαλένιο, φυτοστερόλες, σε αρωματικές και γευστικές ενώσεις.

Είναι γνωστό πως τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο ελαιόλαδο εμποδίζουν την καταστροφή των κυττάρων. Επίσης, συμβάλλουν στην προστασία των αρτηριών –και οι υγιείς αρτηρίες αποτρέπουν την αρτηριοσκλήρωση, τη στεφανιαία νόσο, ακόμη και τον καρκίνο.

Μια βασική αντιφλεγμονώδη ουσία που περιέχεται στο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο και στη βρώσιμη ελιά είναι η υδροξυτυροσόλη. Εκτεταμένες έρευνες έχουν αποδείξει πως η υδροξυτυροσόλη που περιέχει το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές και αντιδιαβητικές ιδιότητες. Επιπλέον, παρέχει προστασία από καρδιακές παθήσεις και παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην πρόληψη ή στην καθυστέρηση ανάπτυξης όγκων.

ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η καθημερινή πρόσληψη σε Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο βοηθά στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Παρότι δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρος ο μηχανισμός αυτής της διαδικασίας, ο ρόλος των πολυφαινολών στο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο μοιάζει να είναι ουσιώδης.

ΠΑΙΖΕΙ ΙΣΧΥΡΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο επηρεάζει την ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος, ιδιαίτερα σημαντική στις νεαρές ηλικίες. Ταυτόχρονα, συμβάλλει στην ανάπτυξη ισχυρής δομής οστών στα παιδιά και αποτρέπει την απώλεια ασβεστίου στους ενήλικες.

ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΣ

Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο περιέχει ολεοκανθάλη που μοιράζεται τις ίδιες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες με το ibuprofen.

ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΠΕΨΗ

Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο αυξάνει την παραγωγή πεπτιδίων που οδηγούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Καθώς αφομοιώνονται εύκολα από τον οργανισμό, η απορρόφηση βιταμινών και πολυφαινολών γίνεται αποτελεσματικότερη.

ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΥΓΙΗ

Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο περιέχει λιποδιαλυτές βιταμίνες, όπως οι Α, D, E και K. Αυτές οι βιταμίνες λειτουργούν ως ‘προστάτες’ κατά του σχηματισμού ελευθέρων ριζών και της οξείδωσης των κυττάρων, συχνό αίτιο της πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας.

ΕΙΝΑΙ "ΝΟΣΤΙΜΟ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΧΑΙΝΕΙ

Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, εκτός από εξαιρετικά θρεπτικό, διεγείρει και τις αισθήσεις μας: το χρώμα του και η μυρωδιά του ξυπνάει γλυκές παιδικές αναμνήσεις.

Ταυτόχρονα, η πλούσια γεύση του δημιουργεί ένα αίσθημα κορεσμού που δρα θετικά στον περιορισμό της όρεξης, άρα και στον καλύτερο έλεγχο του βάρους μας.