ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ΚΑΙ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ,
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ GAEA FRESH

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ΚΑΙ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ,
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ GAEA FRESH

Δοκιμάστε να ψήσετε το σκόρδο, αρωματίσετε με μαντζουράνα και κουκουνάρι, θα εκπλαγείτε.

Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Gaea Fresh θα σας μαγέψει με την φρεσκάδα του σε αυτό, το υπέροχο Ανατολίτικο και αγαπητό σε όλο τον κόσμο, ορεκτικό!

  • ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
  • 9 ώρες 30 λεπτά

  • ΜΕΡΙΔΕΣ
  • 4-5

ΥΛΙΚΑ

250 gr. ρεβίθια 3 κουταλιές της σούπας ταχίνι 3 κουταλιές της σούπας Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο GAEA FRESH 1 φύλλο δάφνης 1 κεφάλι σκόρδο 1 λεμόνι Αλάτι Κύμινο 2 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι 2 κλωναράκια φρέσκια μαντζουράνα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 6 ώρες και τα βράζουμε με την δάφνη μέχρι να μαλακώσουν και τα αφαιρούμε από το νερό.

Όσο τα ρεβίθια βράζουν, τυλίγουμε ολόκληρο το σκόρδο σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20΄ στους 180ο C. Κόβουμε το ψημένο σκόρδο στην μέση και πιέζουμε την κάθε σκελίδα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τα ρεβίθια ζεστά, το σκόρδο, το ταχίνι, το ελαιόλαδο και τον χυμό του λεμονιού, αν χρειαστεί αραιώνουμε με λίγο ζεστό νερό.L

Προσθέτουμε το κύμινο και 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι.

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με αλάτι ή λεμόνι ώστε να δώσουμε την ένταση που θέλουμε.

Σερβίρουμε το χούμους με το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο GAEA FRESH, μαντζουράνα και καβουρδισμένο κουκουνάρι!