ΚΕΪΚ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ GAEA SPARTA

ΚΕΪΚ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ GAEA SPARTA

Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από ένα φρεσκοψημένο κέικ με λεμόνι!

Σε αυτή την εκδοχή το ζουμερό λεμόνι συναντά το φρουτώδες Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο GAEA Sparta και «δημιουργούν» ένα νόστιμο και αφράτο κέικ!

  • ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
  • 60 λεπτά

  • ΜΕΡΙΔΕΣ
  • 8-10

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ 325 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 225 gr. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική 70 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο GAEA Sparta 120 ml. ξινόγαλα 50 ml. ζεστό νερό 2 μεγάλα λεμόνια, χυμό και ξύσμα 2 αυγά 1 ½ κουταλάκια του γλυκού baking powder ¾ κουταλάκι του γλυκού σόδα ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια

Για την επικάλυψη 100 gr. τυρί κρέμα 150 gr. ζάχαρη άχνη 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού 1 κουταλιά της σούπας Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο GAEA Sparta

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Αφήνουμε το ξινόγαλα και τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175οC.

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη του κέικ, χτυπώντας το τυρί κρέμα και την ζάχαρη άχνη, στο μίξερ και αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, την σόδα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα των 2 λεμονιών.

Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτοντας το ξινόγαλα, τα αυγά, τον χυμό των λεμονιών, την βανίλια, τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό.

Μεταφέρουμε το μείγμα αντικολλητική φόρμα ή τσέρκι και ψήνουμε στους 175ο C για περίπου 55’.

Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά σε σχάρα.

Προσθέτουμε στην κρέμα τυριού που προετοιμάσαμε το ελαιόλαδο και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και καλύπτουμε το κέικ.

Διακοσμούμε με γλασαρισμένες φέτες λεμονιού.