ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ
ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ
ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Όπως τηγανητές αλλά στον φούρνο; Ναι γίνεται. Τραγανές χρυσαφένιες πατάτες βγαλμένες από τον φούρνο με ελαιόλαδο GAEA και καπνιστή πάπρικα. Δοκιμάστε τις. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο μετά.

  • ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
  • 55 λεπτά

  • ΜΕΡΙΔΕΣ
  • 4

ΥΛΙΚΑ

1 kg πατάτες βιολογικής καλλιέργειας
90 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο GAEA Π.Ο.Π. Καλαμάτα
Χοντρό αλάτι
Πιπέρι φρέσκο
1 κ/γ καπνιστή πάπρικα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στην αντίσταση πάνω κάτω στους 220°C /450 F.

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις κόβουμε σε λωρίδες πάχους 1 εκ. περίπου.

Τις βάζουμε σε μπολ με νερό και αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στραγγίζουμε τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και τις στρώνουμε σε ταψί. Τις περιχύνουμε με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο GAEA Καλαμάτα.

Ψήνουμε για 25 λεπτά στον προθερμασμένο μας φούρνο.

Τις πασπαλίζουμε με την πάπρικα.

Στην συνέχεια χαμηλώνουμε τον φούρνο μας στους 200°C και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Σερβίρουμε